Ock

Kurum Müdürümüz Sayın Koray ERDEMİR 2022 yılı 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları kapsamında İl Temsilcisi seçilerek  Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara ve İstanbul'da İlimizi temsil etmesinin haberini 81 ÇALIKUŞU OSMANİYE dergisi 7. sayısında haber olarak yayımladı.Dergiye Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.

Kurumumuz Müdürü Sayın Koray ERDEMİR 24 Kasım'da İlimizi temsilen Ankara'da düzenlenecek olan kutlama programına katılacak. Bu bağlamda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlyas TAPSIZ ve Şube Müdürlerimiz  kurum müdürümüzün İl Temsilcisi olarak seçilmesi sebebiyle Müdürümüzü tebrik ederek plaket ve hediye takdiminde bulundular.

Ekm

''13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü'' sebebiyle Kurumumuzda da Eşzamanlı Tahliye Tatbikatı başarılı bir şekilde yapıldı.

Ekm

Özel Eğitim Hizmetleri Bölümümüzün Ekim Ayı pano teması olan  ''Özel Öğrenme Güçlüğü'' ve  Rehberlik Hizmetleri Bölümümüzün Ekim Ayı  pano teması olan ''Sorumluluk'' doğrultusunda  kurum panomuz güncellenmiştir. İlçemizdeki diğer okullara da örnek teşkil edecek olan panomuzun hazırlanmasında emeği geçen idarecilerimize ve öğretmenlerimize  teşekkür ederiz.

Ekm

Serebral Palsi Nedir: Gelişmekte olan beynin değişik nedenlerle etkilenmesi için ortaya çıkan duyu,algı,duruş ve harekette bozukluklara yol açan nörogelişimsel bir problemdir.Doğum öncesi ,sırası ve sonrasında oluşabilecek birtakım problemler nedeniyle oluşabilir.Kas sertlikleri ,kas zayıflığı,kas kısalıkları şekil bozuklukları duruş ve hareket bozuklukları ile karakterizedir.Fizik tedavi başta olmak üzere ilaç tedavisi,ortopedik cerrahi uygulamalar ve ortezlerle bütüncül bir tedavi yaklaşımı uygulanabilir.

6 Ekim Dünya Serebral Palsi  Farkındalık Günü için hazırlamış olduğumuz afiş sitemize eklenmiştir. İndirmek için tıklayınız!!

Merkez Müdürlüğümüz olarak Serebral Palsili bireylerimizin herzaman yanında ve yakınındayız.

Ekm

''Yalnız Değilsin'' projemiz kapsamında Kadirli RAM olarak evde eğitim gören çocuklarımız evlerinde ziyaret edilmeye devam ediliyor.

Haz

Kadirli İlçemizdeki ,LGS ve YKS  sınavlarına hazırlanan  8. ve 12. sınıf öğrencilerinin akademik başarılarını arttırmak ve sosyal duygusal gelişimlerini desteklemek amacıyla, Kaymakamımız Vehbi BAKIR başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde ve  Kadirli RAM proje ekibi tarafından hazırlanan ''EL ELE BİRLİKTE ,BAŞARILI GELECEĞE'' projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Cuma günü Kadirli Kaymakamımız Vehbir BAKIR'ın başkanlığında Kadirli RAM müdürü Koray ERDEMİR'in sunumu ile PROJE tüm okul müdürlerine tanıtıldı.Son düzenlemesi yine Kaymakam Bey, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Proje Ekibinin katılımı ile Rehberlik Araştırma Merkezinde yapılan PROJE uygulanmak üzere okul müdürlüklerine gönderildi.

01/07/2022 Cuma günü saat 11:00'da Zoom üzerinden Kaymakam Bey başkanlığında yapılacak toplantı ile tüm öğretmen ve idarecilere projenin ayrıntılı tanıtımı yapılarak uygulamaya başlanacaktır.

Proje uygulama basamakları ve esasları için TIKLAYINIZ.

Haz

6 Haziran Pazar Günü yapılacak olan LGS Sınavı için hazırlamış olduğumuz önerileri bütün öğrencilerimizin uygulamasını temenni ederiz. Ayrıca sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar dileriz.

Sumbas ilçesinde çalışan tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri ve idarecilerine özel gereksinimli öğrencilere karşı farkındalık semineri ve ilgili öğretmenlere etkinlik uygulama eğitimi 21/11/2019 Perşembe günü Kadirli Kültür Merkezi'nde saat 10:30 ile 11:30 arasında kurumumuz rehberlik öğretmeni Elif Koday GÜRSOY tarafından verilmiştir.

Kadirli ilçesinde ve ilçemiz köy okullarında çalışan tüm ortaokul öğretmenleri ve idarecilerine özel gereksinimli öğrencilere karşı farkındalık semineri ve ilgili öğretmenlere etkinlik uygulama eğitimi 20/11/2019 Çarşamba günü Kadirli Kültür Merkezi'nde saat 09:00-10:00 ve 11:00-12:00 saatleri arasında 2 oturum olarak kurumumuz rehberlik öğretmeni Elif Koday GÜRSOY tarafından verilmiştir.

Kadirli ilçesinde çalışan tüm anaokulu ve ilkokul öğretmenleri ve idarecilerine özel gereksinimli öğrencilere karşı farkındalık semineri ve ilgili öğretmenlere etkinlik uygulama eğitimi 19/11/2019 Salı günü Kadirli Kültür Merkezi'nde saat 10:30 ile 11:30 arasında kurumumuz rehberlik öğretmeni Elif Koday GÜRSOY tarafından verilmiştir.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Rehberlik Servisi ziyaretlerine planlamamız doğrultusunda devam ediyoruz.

15.11.2019 Cuma günü bir okulumuzu ziyaret ettik.

Rehberlik öğretmeni arkadaşımızla görüşerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduk.

Okul idaresini de ziyaret ederek kurumumuzdan beklentileri olup olmadığını sorduk.

Bugün ziyaret ettiğimiz okul: Cumhuriyet İlkokulu'dur.

Bizleri özenle ağırlayan rehberlik öğretmeni arkadaşımıza ve okul idarecilerimize teşekkür ederiz.

14.11.2019 Perşembe günü iki okulumuzu ziyaret ettik.

Bugün ziyaret ettiğimiz okullar: Cengiz Topel İlkokulu-Ortaokulu'dur.

Köy okulları ziyaretleri ve seminerleri kapsamında Onaltıncı okulumuz olan Küçükçınar Ortaokulunda 14/11/2019 tarihinde Kadirli Sosyal Hizmet Merkezi personelleri ve Kadirli RAM rehberlik hizmetleri seminer ekibimizle İşbirliği Protokolü kapsamında ziyarette bulunulmuştur.

6. ve 7. sınıf öğrencilerine ´Öfke Yönetimi´ ile 8. sınıf öğrencilerine de 'Okul Başarısını Artırma Yolları' konularında seminerler verilmiştir.

Okul velilerine de 'Okul Başarısında Ailenin Rolü' konulu seminer çalışması yapılmıştır.

44 öğrenci ve 5 veli olmak üzere toplam 49 kişi seminerlerimizden faydalanmıştır.

Başta bizi ilgiyle dinleyen öğrencilerimiz ile bizleri özenle ağırlayan okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür eder, bir sonraki seminer çalışmamızda yine beraber olmak isteriz