T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / KADİRLİ - Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

OKUL GÜVENLİĞİ 2. DÖNEM SONUÇ RAPORU HAKKINDA

OKUL GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI İLÇE YÜRÜTME KOMİSYONU

Okul Güvenliği ve Uyuşturucu İle İlgili Mücadele Konulu Toplantı Kararları Kapsamında Okul Rehberlik Servislerince Yapılması Gereken Çalışma Konuları

 

—  Öğrencilere Yönelik: Haklarım, Sosyal Medyada Rolüm, Çatışma Çözme, Stresle Başa Çıkma, Hayır Diyebilme, Akran Baskısına Karşı Koyma, Problem Çözme ve Sorunlarla Baş etme, Öfke Yönetimi ve Bağımlılık konularında seminerler.

—  Velilere Yönelik: Bağımlılık Yapıcı Maddeler, Bağımlılık ve Risk Faktörleri, Gelişim Dönemleri, Ergenlik Dönemi Özellikleri, Uyuşturucu Kullanımı, Bağımlılığı ve Önlenmesi, Ergenlik Döneminde Yaşanan Sorunların Bağımlılığa Etkisi, Aile İçi İletişimi Güçlendirmek İçin Rollerimiz, Güvenli İnternet Kullanımı konusunda seminerler.

—  Okul Personeline Yönelik: Risk Faktörleri, Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile ilgili seminerler düzenlenmesi,

—  Yapılacak çalışmaların afiş ve broşürlerle desteklenmesi,

—  Risk altında olabilecek çocukların tespit edilerek, bireysel görüşülmesi ve ev ziyaretlerine gidilmesi, (Sınıf ve Okul Risk Haritaları Çıkarılarak)

—  TBM Modüllerinin uygulanması

—  TBM Modül eğitimi almamış rehberlik öğretmenlerinin İl Mem’e bildirilmesi için okul idaresine bilgi verilmesi.

 

NOT: Bu kapsamda yapılan çalışmaların sonuçları ile ilgili istatistiki bilginin Ek’teki rapora işlenerek 1. Dönem Sonu Raporunun 14.01.2019, ikinci dönem raporunun da 13.05.2019 tarihine kadar Kadirli RAM’ a DYS ile imzalı ve mühürlü olarak gönderilmesi gerekmektedir.

OKUL GÜVENLİĞİ (GÜVENLİ OKUL) RAPORLARINIZI AŞAĞIDAKİ FORMATTAKİ GİBİ HAZIRLAYARAK DYS ÜZERİNDEN TARATMADAN GÖNDERİNİZ.

meb_iys_dosyalar/80/04/967400/dosyalar/2019_05/14132913_OKULLARDA_GYVENLYYYN_SAYLANMASI_KONUSUNDA_RAPOR_FORMATI_2._DYNEM.docx

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.05.2019 - Güncelleme: 14.05.2019 13:30 - Görüntülenme: 616
  Beğen | 0  kişi beğendi