AKRAN ARABULUCULUĞU PROGRAMI BAŞLIYOR

Akran Arabuluculuğu Programı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle sorumluluk alanımız olan Kadirli ve Sumbas İlçelerindeki ortaokul (5.sınıflar) ve liselerde (9. sınıflar) başlıyor. 5 Aşamada uygulanacak olan programda Arabulucu-Müzakereci öğrenciler yetiştirmeyi ve 2. dönem itibariyle öğrencilerimizin okullarında çalışmalarına başlamasını planlamaktayız. Aşamalar aşağıdaki gibidir:

1. Aşama: Kadirli ve Sumbas İlçelerindeki rehber öğretmenlere Akran Arabuluculuğu Programı hakkında eğitim verilmesi.

2. Aşama: Kadirli ve Sumbastaki ortaokul ve lise rehber öğretmenleriyle Programın planlama ve uygulaması hakkında toplantı yapılması.

3. Aşama: Kadirli ve Sumbastaki ortaokul ve lise rehber öğretmenlerinin kendi okullarını program hakkında bilgilendirmesi.

4. Aşama: Kadirli ve Sumbastaki ortaokul ve lise rehber öğretmenlerinin Programa dahil olacak öğrencileri belirleyerek gerekli eğitimleri grup çalışması şeklinde vermesi

5. Aşama: Sertifikalarını alan ´Akran Arabulucu´ların okullarında olası çatışma durumlarına müdahale etmek üzere görevlerine başlaması.

Yayın: 12.11.2018 - Güncelleme: 12.11.2018 10:38 - Görüntülenme: 502