Şbt

Kurum personelimiz Afet Eğitimi Seminerine katıldı.

Şbt

İlçemizde bulunan Özel Eğitim Kurumları ve Özel Eğitim sınıfları kurumumuz Özel Eğitim Hizmetleri bölüm personelleri tarafından ziyaret edilmeyte devam ediyor.

Ara

Okulda Bağımlığa Müdahale Uygulayıcı Eğitimi Kursu  18-22 ARALIK 2023 tarihleri arasında Kurumumuz Konferans Salonunda yapıldı.Kursa katılan İlçemiz Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar kursun çok başarılı ve verimli geçtiğini söylediler. Kursta Eğitim Görevlisi olarak  Rehber Öğretmen/Psikolojik danışman E.Gülşah CANBOLAT ve Eğitim yöneticisi olarak da Merkez Müdürümüz Koray ERDEMİR görev aldı.

Ara

Rehber Öğretmen / Psikolojik Danışmanı olmayan İlçemiz genelindeki Okullarda Psikolojik Saplamlığı arttırmaya yönelik etkinlik çalışmaları  devam etmektedir.

Ara

Sorumluluk alanımızda bulunan okullarımızın Rehberlik Servisi ziyaretleri tamamlanmıştır.Toplam 51 okul 87 Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman ile görüşmeler gerçekleştirdik.Aynı zamanda okul yönetimleriyle Rehberlik Konulu görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Ara

Sorumluluk alanımızda bulunan Sumbas ve Kadirli ilçelerindeki okullarımızın Rehberlik Servisi ziyaretine başlanmıştır.Müşavirlik yapılarak 2023-2024 çalışmaları iştişare edildi.Bilgi alışverişine başlandı.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sorumluluk bölgemiz olan Kadirli ve Sumbas İlçelerindeki Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanı olmayan okullarımızda genel hedef çalışmamız olan ''Psikolojik Sağlamlık ''ile ilgili etkinlikler planlanmıştır.

Bu bağlamda ; okul öncesi ve ilkokullarda ,bireyin mutlu,huzurlu ve iyi insan olarak yetişmelerini sağlama,duygularını tanımasını ve çevreye ve kendini ifade edebilmesini sağlamak amacıyla ''Olay-Duygu-Davranış Üçgeni '' Etkinliği yapılmıştır.

Ortaokullarda ; bireyin mutlu,huzurlu ve iyi insan olarak yetişmelerini sağlamak duygularını tanımasını ve çevreye ve kendine ifade edebilmesini sağlamak amacıyla 5. ve 6. sınıf öğrencilerine '' Duygu Sandalyesi Etkinliği'' , 7.ve 8. sınıf öğrencilerine ''Baskı Treni'' etkinliği yapılmıştır.

Tüm kademelerdeki öğretmenler ve velilere yönelik ise ; Çocuğun mutlu bir birey olmasında ,duyguları anlamanın,duygularını tanımanın,kendisini ifade etmesine izin vermenin önemimi anlatan seminer çalışması yapılmıştır.

Ek olarak 8.sınıf öğrencilerine üst öğrenim kurumları sınavları hakkında bilgi vermek, üst öğrenim kurumlarını tanıtmak ve motive etmek amacıyla etkinlikler planlanarak uygulanmıştır.

Kadirli ve Sumbas İlçelerinde Rehber Öğretmen/Psikolojik danışmanbı olmayan toplam 43 okul ziyaret edilmiştir.

Okul öncesi ve ilkokul 1907,Ortaokul 1275 öğrenci olmak üzere toplam 3182 öğrenciye ulaşılmıştır.Ayrıca ;257 öğretmen ve 58 veli çalışmalarımıza dahil olmuştur.

Kadirli ve Sumbas İlçelerinde göreve yeni başlayan öğretmenlerimiz için düzenlenen ''DEPREM BÖLGESİ ADAY ÖĞRETMENLER EĞİTİMİ SEMİNERİ'' kurumumuz toplantı salonunda başladı.Seminerde   kurum müdürümüz Koray ERDEMİR eğitim yöneticisi olarak görev alıyor.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında kurumumuz personel ve öğretmenleri Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladırlar.30.09.2023

Eyl

Sorumluluk alanımız olan Kadirli ve Sumbas İlçeleri Sene başı Rehber Öğretmenler toplantımız Savrun Şehit Mustafa Çiğiloğlu Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

Eyl

Kurumumuz personellerine ''Okulum Temiz Projesi''Kapsamında ,Rehberlik Bölüm Başkanımız Badel ÇETİNKALE tarafından Sağlık ve Sanitasyon  eğitimi verildi.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Öğretmenler Kurul Toplantımız Kurum Müdürümüz Koray ERDEMİR başkanlığında yapılarak geçen eğitim öğretim yılı değerlendirilmiş ve bu yıl yapılacak proje ve çalışmalar planlanmıştır.

Eyl

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN 'in Eğitim öğretim yılı açılış konuşmasını EBA üzerinden canlı yayınla izledik.

May

Osmaniye valisi Sayın Dr.Erdinç YILMAZ Kadirli İlçemizi ziyaretleri kapsamında Kaymakamımız sayın Vehbi BAKIR ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TAPSIZ ile birlikte LGS sınavına girecek öğrencilere yönelik olarak düzenlenmiş olan sınava hazırlık kampında öğrencilerle biraraya geldi. Kadirli İlçesinde Merkez Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Eğitim-Öğretim yılı boyunca uygulanan ''EL ELE BİRLİKTE BAŞARILI GELECEĞE'' projesinin son adımı olan sınava hazırlık kampı hakkında Merkez Müdürümüz Koray ERDEMİR proje ve kamp hakkında bilgilendirmede bulundu.

May

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Merkez Müdürlüğümüzün çalışmaları 81 Çalıkuşu Dergisinde (42.sayfa) haber olarak yayımlandı.Dergiye ulaşmak için TIKLAYINIZ!!!