T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / KADİRLİ - Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

MAHREMİYET EĞİTİMLERİMİZ SONA ERDİ.

29 Mart 2017 Çarşamba günü başladığımız ´Mahremiyet Eğitimi´ öğrenci ve veli seminer çalışmalarımız sona ermiştir.

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

KADİRLİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

MAHREMİYET EĞİTİMİ SONUÇ RAPORU

 

Mahremiyet Eğitimi Nedir?

•      Mahremiyet eğitimi; bireylerin mutlu, huzurlu ve iyi insan olarak yetişmelerini sağlayan, onları kötü niyetli insanların ihmal-istismarından koruyan temel eğitimlerden biridir.

•      Bireyin utanma duygusunu öğrenmesi ve bedeninin dokunulmazlığı bilincine erişmesi mahremiyet eğitimiyle olur.

 

Merkez müdürlüğümüz olarak son yıllarda gerek ülkemizde gerekse sorumluluk alanlarımız olan Kadirli ve Sumbas ilçelerinde ihmal-istismar vakalarının artması nedeniyle öğrencilerimizi ve velilerimizi ‘Mahremiyet Eğitimi’ konusunda bilgilendirmek amacıyla Kadirli ve Sumbas taşıma merkezli ortaokullar ile rehber öğretmeni olmayan merkez ortaokullara yönelik seminer çalışması planladık. Planlamamıza Kadirli ve Sumbas ilçelerindeki toplam 20 ortaokulu dâhil ettik. Sınıf düzeyini 5. ve 6. Sınıflar olarak belirlerken velilerde herhangi bir ayrım yapmayarak okulun tüm velilerinin seminere davet edilmesini okul idareleri aracılığıyla istedik. Maalesef bazı okullarda velilere haber verilmediği, bazı okullarda sadece 5. ve 6. Sınıfların velilerine haber verildiği ve gittiğimiz okulların taşıma merkezli okullar olduğu için bazı velilerin de evlerinin okullara uzak olduğu için gelmediklerinden dolayı veli sayımız beklentimizin altında gerçekleşmiştir. 20 okuldan bir tanesine veli semineri planlanmamıştır. Diğer 19 okuldan 9’unda çalışmamıza velilerden hiç katılım olmamıştır. Diğer 10 okulda da katılan velilerimizin sayısı az olmuştur.

‘Mahremiyet Eğitimi’ çalışmamıza Kadirli’den toplam 49 veli ile 476 öğrenci katılırken Sumbas’tan da 94 veli ile 447 öğrenci katılmıştır. Böylece 143 veli ile 923 öğrenciye seminer verilmiş olup toplam 1066 kişiye ulaşılmıştır.

Çalışmamıza ilişkin diğer istatistikî bilgiler aşağıdaki tabloda detaylı olarak sunulmuştur.

 

Çalışmamıza katılarak bizleri okullarında ağırlayan tüm öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve okul idarelerine teşekkür ederiz.

 

09-05-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.05.2017 - Güncelleme: 09.05.2017 16:41 - Görüntülenme: 660
  Beğen | 0  kişi beğendi